Bu özellik, kullanıcıların profillerini arkadaş olmadıkları birinin bakış açısından görüntülemelerine yardımcı oluyor. Ayrıca, kullanıcıların profillerinin halka açık sürümünde hangi bilgilerin görüntülendiğini veya görüntülenmeyeceğini yönetmelerini kolaylaştırıyor.

“Bugün, insanların Facebook’ta genel olarak görülebilen bilgilerini iki güncelleme ile yönetmelerini kolaylaştırıyoruz: herkese açık paylaşım özelliğini geri alıyoruz ve ‘Genel Olarak Düzenle’yi ekliyoruz.” dendi.

Geçtiğimiz Eylül ayında özelliğin yarattığı açık nedeniyle 50 milyon kullanıcının bilgileri çalınmıştı. Bu olayın ardından Facebook özelliği askıya almıştı. Facebook, hesaplarını güvene almak için 90 milyon kullanıcının yeniden giriş yapmasını sağlamıştı.

Facebook, “Gerekli güvenlik incelemelerini tamamladık. Kişilerin profilini ve paylaşımlarını arkadaşları dışında bütün kişilere açma özelliğini yeniden etkinleştirdik. Bu sürüm güvenlik problemleri yaşanmadan önce sadece arkadaşlar özelliğinden çok daha popülerdi.” dedi.

Tekrar kullanıma açılan özellik herkes için aktif değil. Tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.

Paylaş